Over Geneesmiddelen van de toekomst

Geneesmiddelen van de toekomst

Avondlezing door dr. Gerjan Kemperman (ChemConnection) georganiseerd door de Chemische Kring Zwolle.

Samenvatting
De presentatie zal gaan over de activiteiten van ChemConnection. ChemConnection is een dienstverlenend bedrijf in de farmaceutische industrie. ChemConnection ondersteund farmaceutische bedrijven met proces en analytische ontwikkeling en GMP productie van hun innovatieve nieuwe geneesmiddelen. De producten waar ChemConnection zich op richt zijn small molecules en nanomedicines. In de presentatie zullen een aantal zeer vernieuwende concepten voor nieuwe geneesmiddelen worden toegelicht. Dit betreft onder andere targeted nanomedicines en personalized medicines.

Curriculum vitae
Gerjan Kemperman is gepromoveerd in de organische chemie aan de Radboud Universiteit Nijmegen bij professor Zwanenburg. Na zijn promotie is hij gaan werken bij Organon Biosciences, het latere MSD, op de afdeling process chemistry. Hier heeft hij 10 jaar gewerkt in de functies van development scientist, groupleader en uiteindelijk department head. In deze periode is hij verantwoordelijk geweest voor de procesontwikkeling, GMP productie, alle chemie gerelateerde activiteiten en regalutoire dossiers ontwikkeling voor nieuwe Drug Candidates. Hij heeft voor asenapine het Drug Substance dossier goedgekeurd gekregen bij FDA en EMA.
In 2011 verliet hij MSD en heeft hij een jaar gewerkt als manager business development bij Axxence Aromatic. In dat jaar heeft hij samen met Ferry Brands de voorbereiding voor de start up ChemConnection getroffen. In mei 2012 is ChemConnection gestart. ChemConnection is een Custom Development and Manufacturing organization (CDMO). ChemConnection ondersteund farmaceutische bedrijven met proces en analytische ontwikkeling en GMP productie van hun nieuwe innovatieve geneesmiddelen. Gerjan is CEO van ChemConnection. Momenteel heeft ChemConnection meer dan 50 mensen in dienst en een klantenkring in heel Europa, VS, Canada en Israel.

Introducé(e)s zijn van harte welkom.

Nadere informatie over de lezingen kunt u aanvragen via het CKZ emailadres: ckzsecretariaat@gmail.com.